Flowers

Toegang

Fijn dat je een bezoek wil brengen aan onze Kunstententoonstelling Art Meets Nature in Plantentuin Meise! Onze tentoonstelling is doorlopend geopend van 10:00 t.e.m. 18:00 en dat op zaterdag 23 & zondag 24 september. Wij zijn als organisatie afhankelijk van de geldende Corona maatregelen die voor Plantentuin Meise van toepassing zijn. Gelieve daarom jouw tickets via de website van Plantentuin Meise te kopen. Zo verlies je bovendien geen tijd met aanschuiven aan de kassa.

Toegankelijkheid

Aan de ingang zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een gehandicaptenkaart. De begeleider van iemand met een beperking heeft gratis toegang. Assistentiehonden zijn overal welkom in het domein en de gebouwen. Rolstoel of looprekje nodig? Dit kan je gratis ontlenen aan onze hoofdingang.

Naast de Eredreef in kasseien werd voor rolstoelgebruikers en kinderwagens een comfortstrook aangelegd. De meeste paden zijn verhard in dolomiet of klinkers. Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten en luiertafels op meerdere plaatsen in de Plantentuin. In het HOUTlab is er een lift voorzien, waardoor de bovenverdieping integraal bezocht kan worden. Het gelijkvloers van het Kasteel kan bezocht worden met een rolstoel, de verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Hoe
ernaartoe?

Hoe ernaartoe?

Een weekend vol kunst in de tot verbeelding sprekende omgeving van het romantische Kasteel van Bouchout, het gezellige Pachthof of de fantastische natuur in de tuinen en serres van Plantentuin Meise.

Zo geraak je er:

Met de auto

Plantentuin Meise ligt langs de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 3 Meise. Er is parkeerruimte langsheen het domein.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein tot station Brussel-Noord of Londerzeel. Neem aan het station buslijn 250 of 251 die brengt je tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin.