Flowers

Toegang

Fijn dat je een bezoek wil brengen aan onze Kunstententoonstelling Art Meets Nature in Plantentuin Meise! Onze tentoonstelling is geopend op vrijdag 22 September vanaf 18 u voor de feestelijke vernissage en doorlopend van 10:00 t.e.m. 18:00 en op zondag 23 en 24 september. Ter plaatse een ticket kopen kan tijdens de openingsuren van de kassa. Bezoekers met een Museumpas, Brusselscard, lerarenkaart of andere kortingen moeten steeds langs de kassa. Zij ontvangen daar hun toegangsticket.

Vermijd drukte en koop je ticket online via Recreatex - Overview exhibitions! Je kan ook terecht bij de ticketautomaat aan de ingang. Wie al een ticket heeft, hoeft niet meer langs de kassa te gaan. Je scant zelf je ticket in bij de toegangspoortjes.

Toegankelijkheid

Aan de ingang zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een gehandicaptenkaart. De begeleider van iemand met een beperking heeft gratis toegang. Assistentiehonden zijn overal welkom in het domein en de gebouwen. Rolstoel of looprekje nodig? Dit kan je gratis ontlenen aan onze hoofdingang.

Naast de Eredreef in kasseien werd voor rolstoelgebruikers en kinderwagens een comfortstrook aangelegd. De meeste paden zijn verhard in dolomiet of klinkers. Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten en luiertafels op meerdere plaatsen in de Plantentuin. In het HOUTlab is er een lift voorzien, waardoor de bovenverdieping integraal bezocht kan worden. Het gelijkvloers van het Kasteel kan bezocht worden met een rolstoel, de verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Hoe
ernaartoe?

Hoe ernaartoe?

Een weekend vol kunst in de tot verbeelding sprekende omgeving van het romantische Kasteel van Bouchout, het gezellige Pachthof of de fantastische natuur in de tuinen en serres van Plantentuin Meise.

Zo geraak je er:

Met de fiets

Via het fietsnetwerk stippel je een mooie route uit richting Plantentuin Meise. Knooppunten 40 en 41 situeren zich nabij de Plantentuin. Er is een fietsenstalling aan elke ingang.

Met de bus

Je kan ons makkelijk bereiken met de bussen van De Lijn. De lijnen 250 (Brussel-Noord - Puurs) en 251 (Brussel-Noord - Malderen) stoppen vlak voor de hoofdingang (halte Plantentuin Meise). Op weekdagen is er een busverbinding om het halfuur, tijdens het weekend om het uur.

Met de trein

Neem de trein tot station Brussel-Noord of Londerzeel. Surf naar NMBS voor de meest recente reisinformatie. Neem aan het station buslijn 250 of 251 die brengt je tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin. Voor meer info surf naar de website van De Lijn.

Goed om weten: met het ticket "Brupass XL" reis je in en rond Brussel reizen met één enkel ticket dat geldig is voor de vier openbaarvervoersmaatschappijen (MIVB, NMBS, TEC en De Lijn). Ideaal als je Meise met het openbaar vervoer vanuit Brussel wilt bereiken.

Internationale bezoekers

Vanaf Brussels Airport zijn we te bereiken via een rechtstreekse busverbinding van De Lijn (Zaventem - Merchtem lijn 821). Kom je met een internationale trein aan in Brussel-Zuid dan neem je eerste de trein richting Brussel-Noord, waar je dan een rechtstreekse busverbinding hebt tot vlak voor de hoofdingang van Plantentuin Meise.

Met de wagen

Plantentuin Meise ligt langs de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 3 Meise. Er is gratis parkeerruimte langsheen het domein en in de omgeving.

Parking de touringcars

Buschauffeurs laten de groep uitstappen aan de hoofdingang en parkeren de bus op de parkeerplaatsen langs de Nieuwelaan voorbij centrum Meise.