Sander Miesse


Mknives worden gemaakt door Sander Miesse, the man with the moustache. In zijn atelier worden deze messen volledig met de hand gemaakt. Van ontwerp tot eindproduct wordt er met de grootste zorg voor kwaliteit en oog voor detail aan dit mes gewerkt. in 2018 verkreeg Mknives het prestigieuze label Handmade in Belgium (hib) door Unizo, een erkenning voor unieke Belgische ondernemers met ambachtelijke kwaliteitsproducten. Dit mes is een uniek stuk vakmanschap.


"Ik heb nooit begrepen waarom zoveel keukenmessen zo bot waren. Ik begon voor mezelf op 19-jarige leeftijd, zodat ik een mes kon maken dat scherp, mooi en klaar voor gebruik in een professionele keuken. Iedereen die van koken houdt, wil een mes om te pronken met vrienden en familie, toch? ;-)

Door de messen met de hand te maken, krijgt elk mes een unieke uitstraling. Afgezien van het uiterlijk, is het voordeel een uiterst strikte kwaliteitscontrole in elke fase van de productievoortgang. Om eerlijk te zijn, elk van hen is bijna als een kind voor mij. Ik heb, en zal altijd specifieke herinneringen aan elk hebben. Mijn messen zijn gemaakt om een leven of langer mee te gaan.


In mijn hoofd maak ik geen keukengerei, maar ik creƫer iemands beste vriend. Deze overtuiging drijft mij om de allerbeste keukenmessen te produceren, omdat mensen die in een keuken werken een vriend verdienen op wie ze kunnen rekenen om deel uit te maken van de creaties die ze in gedachten hebben."