Veerle De Vos


Kleurrijke beelden van Veerle De Vos

Gespot in ‘Het Huis’ op Eén met Eric Goens

 

Instant happiness daar staan de Dikke Madammen en de spirit van Veerle De Vos voor. “Het leven is al zo serieus, ik wil dat mensen mensen glimlachen wanneer ze mijn werk zien”, zegt ze. De kleurrijke creaties van Veerle verwelkomen je in haar atelier, woning en tuin. Je proeft de vrolijkheid. “Geef toe, ze toveren een glimlach”, vindt de kunstenares. Daar geven we haar volledig gelijk in.

Positieve vibes

De liefde voor kleur en de passie om dingen te creëren zat er bij Veerle al lang in. Na een fietsongeluk in 2004 had ik geheugenproblemen en felle migraine-aanvallen. Ik concentreerde me op mijn kunst en dat werkte als een soort the­rapie voor mij.”

De Dikke Madammen dragen vooral die positieve boodschap; ze brengen kleur in interieur en exterieur. Toegegeven: de voluptueuze en uit-proportie-zijnde dames passen perfect bij een zwembad- of vijveromgeving. Daarbij worden ze graag vergezeld door een van Veerle’s andere creaties, zoals bijvoorbeeld het mannetje met de verrekijker.

Raku

Brons/keramiek/polyester

Puur op gevoel boetseerde Veerle haar eerste Dikke Madam. Sindsdien evolueerden de beelden. Zo zijn ze vandaag te krijgen in brons en polyes­ter in een grootte van vijftig centime­ter en één meter.

De keramieken Madammen voor binnen zijn raku gebakken, een craquelé-effect dat ontstaat door een tempera­tuurschok in het glazuur. Het geeft de beelden een uniek uitzicht.

Verder heeft ze ook levensechte beelden: een badmeester, een meisje met zwemvliezen, een aantal levensgrote duikers….

Met andere woorden: “Kunst met een glimlach!”

 

 

 

Veerle De Vos

Stijn Streuvelslaan 19

8580 Avelgem

t. 0475 36 86 18

www.veerledevos.be