Geert Van Rysseghem


Energie en dynamiek gaan hand in had met zwevende elementen waardoor zijn werken nog meer beweging uitstralen. Het spanningsveld tussen balans en evenwicht, de strijd tegen de zwaartekracht. Weggebroken stukken in contrast met fijn uitgewerkte details zorgen dan weer voor transparantie en doorkijk.


Een autodidact is volgens Wikipedia iemand die zijn kennis door zelfstudie en los van iedere begeleiding door een educatieve organisatie of opleiding heeft gekregen. En net op dezelfde manier kan je de loopbaan van Geert beschrijven. Hij heeft een gevarieerde, levendige carrière achter de rug in verschillende sectoren, in binnen- & buitenland. Sectoren die elkaar raken en blijk geven van enorme creativiteit. Voeding, architectuur, meubelontwerp, woongoeroe, docent. Geert Van Rysseghem heeft een overvol visitekaartje. Zijn zwevende werken en Art With Holes verraden de architect in hem.


De kunst van Geert is meestal figuratief en toegankelijk, toont maturiteit en wordt geapprecieerd door menig kunstliefhebber.