David Khmaladze


David Khlamadze, een beeldhouwer, Georgiër van afkomt maar woonachtig in Antwerpen. Hij beschikt er over zijn eigen kunststek - “Atelierdevka”, waar hij multidisciplinaire kunstwerken creëert en ook tentoon stelt.

 “Atelierdevka” wordt ook ingezet voor groepstentoonstellingen, workshops en diverse culturele evenementen.

David Khlamadze is de schepper van twee monumenten, die in Georgië tentoongesteld zijn: “Medea With Golden Fleece” en “Prometheus”.

Hij heeft zijn basisopleiding beeldhouwen genoten aan de Academie voor Schone Kunsten te Tbilisi, de Georgische hoofdstad. Nadien heeft hij zich geperfectioneerd te Praag. Sindes 1990 woont hij en leidt hij zijn kunstzinnig bestaan in België, en werkt er samen met diverse Belgische en Nederlandse galeries. Hij stelde tentoon op talloze internationale kunstwedstrijden, tentoonstellingen en kunstmarkten.

Sommige van zijn werken zijn verworven door het Museum voor Moderne Kusnt van de Nederlanden en het museum Ton Schuiten. Verder is zijn werk in bezit van private verzamelaars in België, Nederland en Frankrijk, en in diverse Europese Galeries voor Hedendaagse Kunst.

Als beeldhouwer heeft David Khlamadze steeds verder gezocht naar nieuwe materialen en diverse media. Hij experimenteerde graag met vormen, materialen en afmeteingen. Voor hem is zijn beroep als kunstenaar tevens een roeping, en een blijvende ononderbroken zoektocht naar een imaginaire wereld zonder grenzen