Marianne Turck


Marianne Turck is geboeid door omgangsvormen in diverse ontmoetingen en hoe deze worden vertaald naar lichaamstaal in de tijd en ruimte van vandaag. Haar werk gaat over vormgeving en ritme in lijnen. Dit kan men overal in de werkelijkheid terugvinden. Zowel in het menselijk lichaam als in de omgeving. In de belijning zit de identiteit.


In haar fotografisch werk maakt zij onderscheid tussen belijning in de figuratie en belijning in de omgeving. Ook de tekeningen die eerder een voorstudie zijn of een teruggrijpen naar het punt of de lijn, passen binnen dit concept.


Al op zeer jonge leeftijd schreef Marianne korte teksten en is ze gefascineerd door het woord. Ze houdt van de beweging van het schrijven. Schrijven is het ombuigen van een lijn naar woorden, naar betekenis.

Het oeuvre van Marianne Turck kan worden onderverdeeld in verschillende projecten waarbinnen zij zich steeds verder in het onderwerp verdiept.


Werk van Marianne Turck vinden we terug in talrijke privécollecties en in verzamelingen van onder andere de gemeente Aalter en de galerij van het portohuis ‘Porto Cruz’ in Portugal.