Karel Mus


Karel Mus is een Belgisch kunstenaar/fotograaf, geboren te Brugge en wonend in Aalter. Hij is burgerlijk ingenieur maar begon zijn kunstfotografie pas te tonen in 2015, nadat hij ook als fotograaf afstudeerde. Hij werd snel succesvol en won in korte tijd meerdere prijzen . In 2021 werd hij bekroond met de Landscape Silver Camera in de Professional Photographer of the Year competition georganiseerd door FEP. Als voorlopig hoogtepunt, maakte hij deel uit van de 10 toptalenten op de tentoonstelling “Unknown Materpieces 2021” in Knokke-Heist.


Als geëngageerd fotograaf vormt de natuur een enorme inspiratiebron om maatschappelijke evoluties een geweten te schoppen. Als geen ander slaagt Karel Mus  er in onze huidige geglobaliseerde wereld in vraag te stellen door ons intrigerend te confronteren met ons onverschillig ingrijpen in de natuur.


Voor de tentoonstelling “Art Meets Nature” heeft hij gekozen voor uitgepuurde landschappen. In deze landschappen en zeezichten worden de locatie en de tijd los gekoppeld van het beeld. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor fantasie. De kijker wordt niet aangetrokken door een gekende locatie, maar kan vrij kijken en dromen. Dromen die het leven waard moeten maken om geleefd te worden.

Het fotografisch werk van Karel Mus kun je beschrijven als “filosofische fotografie met een klacht en stille hoop”.


Motto : "If you obey all the rules, you miss all the fun." - Katharine HepburnStratem 5, 9880 Aalter, +32 475 34 56 12, karel.mus@gmail.com